Transportmogelijkheden

Import / export

Heeft u goederen gekocht in het buitenland? Doet u mee aan een beurs of tentoonstelling? Plant u een internationale verhuizing? Wat u ook wilt exporteren of importeren, wij zorgen voor uw verzendingen over de hele wereld per vrachtwagen, vliegtuig of schip (in een persoonlijke of groupage container). De kwaliteit van de service bij een verzending naar het buitenland en de prijs zijn sterk afhankelijk van de wijze van transport en de gekozen zee- of luchtvaartmaatschappij. Daarom hebben wij krachtige partnerships ontwikkeld om de kwaliteit van onze diensten wereldwijd te kunnen garanderen. Ons team zal u zo goed mogelijk inlichten over welk transport het beste aansluit bij uw budget en uw deadlines en bij het type goederen dat u wilt vervoeren.

Meer informatie

Import / Export

Transport per vrachtwagen

Transport per vrachtwagen (groupageverkeer, transport express, speciaal transport, kraanwagens, etc.) wordt aanbevolen voor vervoer binnen Europa.

Groupageverkeer (waarbij kleinere eenheden worden samengebracht tot grotere eenheden) is een efficiënte en goedkope oplossing voor pakketen die groter zijn dat een kubieke meter. Bij deze wijze van transport is flexibiliteit in de leveringsdatum nodig en is het niet mogelijk om een persoonlijke service te bieden.

De optie express transport, speciale behandeling transport of kunsttransport is prijziger, maar garandeert u een uitstekende service, eersteklas bescherming, de mogelijkheid om uw zending dag en nacht te volgen en leveringsdata die aansluiten bij uw wensen. De vrachtwagen wordt voor u gereserveerd. Ons bedrijf beschikt over eigen vrachtwagens voor het ophalen en leveren binnen Europa.

Bovendien hebben wij wekelijkse scheepvaarten naar Parijs, Londen en Amsterdam.

Transport per vliegtuig

Transport per vliegtuig is de snelste en eenvoudigste optie voor pakketen tot enkele kubieke meters groot. Met deze wijze van transport kunt u uw zending bijna voortdurend volgen. U kunt ervoor kiezen om uw lading naar de luchthaven te sturen die zich het dichtst bij het adres van bestemming bevindt, of onze 'deur tot deur' service gebruiken waarbij aan huis geleverd wordt (DDU of DDP). Het inklaren van de goederen (het vervullen van de nodige douaneformaliteiten om goederen in- of uit te voeren) kunt u zelf laten doen, maar kan ook door een van onze lokale partners worden gedaan.

Voor een maximale snelheid, kunnen wij vervoersmaatschappijen gebruiken als DHL, Fedex en UPS.

Over douaneformaliteiten

Bij het regelen van vervoer horen administratieve plichten. Embelco regelt al deze formaliteiten voor u. Ons administratief team neemt alle taken op zich die horen bij douaneformaliteiten, transportdocumenten, doorvoerdocumenten, het ATA-carnet, uitvoervergunningen, het CITES-certificaat, bewijzen van export (EXA-documenten) et andere formaliteiten die horen bij definitieve en tijdelijke import.

Transport per boot

Het zeetransport is de zuinigste oplossing vanaf een lading van elke kubieke meters. Het vervoer over zee duurt ook het langst. De lading kan worden verzonden in groupage containers (LCL) of in individuele containers van 20 voet (30 kubieke meter) of 40 voet (60 kubieke meter). Ons team is getraind in het efficiënt laden van de containers. De beschikbare ruimte wordt zo goed mogelijk gebruikt en alles wordt zorgvuldig vastgezet.

Samenvatting